Solişti

TATIANA COSTIUC, Maestru în Artă

Soprano

Tatiana-Costiuc-sm

Soprana Tatiana Costiuc, născută la 3 decembrie 1981, și-a făcut studiile la Liceul Republican de Muzică „C. Porumbescu” , specialitatea dirijat coral, după care a absolvit AMTAP (licență și masterat), specialitatea canto academic, clasa prof. L.Pelin și Mihail Muntean.

Cariera artistică a solistei cuprinde colaborări cu Orchestra Simfonică a Companiei de Stat „Teleradio Moldova”, Orchestra Naţională de Cameră, Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”; Capelele Corale „Doina”, „Moldova”, „Renaissance”, Corul Naţional de Cameră din Moscova, de asemenea, frumoase conlucrări cu dirijorii: M.Secichin, G. Mustea, S.Popov, T.Zgureanu, V.Garştea, V.Ciolac, O.Filip, I.Stepan, M. Agafiţa, C. Florea (Spania), V. Minin (Rusia), C. Ward (Marea Britanie), P.Strub (Germania), M.Katz (Franta), D.Talpain (Franţa), M. Holiartok (România) și compozitorii: T.Zgureanu, V.Ciolac, Z.Tcaci, N.şi V. Ciolac, O.Palymsky, C. Rusnac.

Laureată a Concursurilor Naționale și Internaționale, Tatiana Costiuc evoluează cu succes în cadrul multor concerte și festivaluri, printre care: Festivalul-Concurs Internaţional de Arte – 2005, 2006 (Coreea de Nord), Festivalului „Mărţişor”, Festivalul Zilele Muzicii Noi, ediţiile 2003, 2004, 2011 , Concertul de Gală în cadrul Festivalului „Invită Maria Bieşu” 2004, Festivalul “Schubertiada”, 2009 (SUA).

Citeşte mai mult...

Sergiu MUȘAT

Clarinet

musat

Sergiu Mușat, născut la 8 septembrie 1980, este absolvent al Liceului Republican de Muzică “Ciprian Porumbescu” din Chișinău, specialitatea -  clarinet, clasa prof. Ion Muşat și al  Universității de Stat a Artelor, clasa prof. E.Verbeţchi. A urmat cursuri de specializare cu D. Orlov. În 2015, absolvă doctoratul la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, unde i se conferă titlul de Doctor în Muzică.

Este bursier al fundației “Новые Имена”, Moscova.

Este laureat al Premiului de Stat al Republicii Moldova în domeniul "Literaturii și Artelor”. Laureat al concursurilor naţionale şi internaţionale din Rusia, Kazahstan, Belarus, România, Republica Moldova.

Colaborează cu orchestre din străinătate şi cu faimoşi dirijori, evoluând pe numeroase scene din Europa.

Este director – fondator al Festivalului Internațional de saxofon “Sax Story” din Chișinău și al Festivalului Internațional de saxofon “Saxofonul Romantic” din Bacău, România.

Actualmente este solist al Filarmonicii Naționale "Serghei Lunchevici" din Chișinau și al Filarmonicii “Mihail Jora” din Bacău, România.

Elena  DIMIRDJEAN 

Soprano

Elena Demirdjean s-a nascut în anul 1982 în orașul Oceamcira, Georgia.

Este o tânără interpretă care bucură cu vocea sa nu doar melomanii muzicii ușoare, ci și pe cei ai muzicii clasice, astfel cuprinzând un public de diferite categorii de vârstă și gusturi. Carismatica sa prezență scenică încântă prin sinceritate și vitalitate, iar talentului său i se alătură o școală solidă cum e Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice (licență și masterat), specialitatea – Canto Academic, în clasa prof. Mihail Muntean.

Este laureată a mai multor concursuri, printre care: Concursul Steaua Autoradio, secțiunea – Canto Academic (Chișinău, 2007); Concurs dedicat Zilei Armatei „Victoria – 50”, (Premiul Mare, Chișinău), Duetul Anului evoluând împreună cu tenorul Ion Timofti (Premiul I, Chisinau, 2008), iar în anul 2005 obține Premiul Municipal pentru tineret în domeniul artelor și tot în acest an beneficiază de o bursă oferită de Wiener Staatsoper.

A lucrat la următoarele roluri: Clarina din opera La cambiale di matrimonio” de G. Rossini; Adina și Giannetta din opera Elixirul dragostei” de G. Donizetti; Pajul Oscar din opera Bal mascat” de G. Verdi care le-a prezentat în cadrul studioului de operă. Pe parcursul  studiilor realizează mai multe turnee artistice împreună cu trupa Teatrului Național de Operă și Balet “Maria Bieșu” în Kiev (2007), Belarus (2006), România (2008), Germania (2005), Franţa (2006), Olanda (2009) și Coreea de Nord (2009)

. Din 2007 și până în prezent este solistă a Filarmonicii Naţionale Serghei Lunchevici, unde a realizat mai multe concerte în cadrul abonamentelor muzicale pentru copii și studenți, concerte camerale și vocal-simfonice. 

 

Elena DEMIRGEAN

Elena Demirgean - soprano.

Soprana Elena Demirgean s-a născut în anul 1982 în Georgia, oraşul Oceamcira. În anul 2006 a absolvit Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice la specialitatea Canto academic în clasa profesorului universitar Mihail Muntean, Artist al Poporului. În anul 2008 a absolvit masteratul la aceeaşi instituţie.
Este Laureată a mai multor concursuri şi festivaluri naţionale şi internaţionale, precum şi Laureată a „Premiului pentru Tineret şi Sport" - 2005; diplomantă a „Jocurilor Delfice" din Kiev -2006; Laureată a concursului „Klassik-Festival", Germania, Ruhr-2005, locul-2; Laureată a Concursului „Plai Natal", Chişinău – 2006, locul-1; Laureată a Concursului „Steaua Autoradio" secţiunea canto-academic, Chişinău – 2007, locul-1; Laureată a Concursului „Duetul Anului", Chişinău – 2007, locul-1; Laureată a Concursului „N.Lîsenco", Kiev-2007.

Citeşte mai mult...

CONSTANTIN MOSCOVICI, Artist al Poporului

Nai

Născut în anul 1962, a absolvit Institutul de Stat al Artelor din Chișinău, specialitatea – nai, clasa prof. Vasile Iovu. În 1984 începe cariera muzicală în calitate de solist-instrumentist în formația „Legenda”, condusă de Iurie Sadovnic-Orheianu. În anii 1987-1990 este membrul formației muzicale condusă de compozitorul Anatol Chiriac. În perioada 1990-1995 activează în România. Din 1995 până în 1997 este solist-instrumentist în formația „Fag”. Din 1997 până în prezent este solist al Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”.

Constantin Moscovici evoluează cu succes la diferite concursuri și festivaluri, unde obține premii și mențiuni de valoare, precum Premiul I la Festivalul Internațional din orașul Așgabad, Republica Turkmenistan (1981); Premiul II la Festivalul Muzical din orașul Riga, Letonia (1982); Premiul special la Festivalul „Memorie” din orașul Brest, Belarus.

Este invitat de onoare la Festivalurile „Золотой шлягер” (1999) și „Славянский базар” (2001), Belarus. În 2000 obține titlul onorific Maestru în Artă, iar în 2008 titlul de Artist al Poporului.

Pe parcursul activității sale, Constantin Moscovici a înregistrat în Moldova și Germania șase compact Discuri cu muzica compozitorilor autohtoni și străini. A întreprins numeroase turnee în România, Rusia, Belarus, Cehia, Polonia, Ungaria, Germania, Grecia, Turcia, Italia, Spania, Franța, Egipt, Japonia, Israel, Liban, Mozambic, SUA.

Constantin Moscovici este directorul Festivalului „La mijloc de codru des”, a cărui primă ediție s-a desfășurat în august 2014.

 

 

Partener principal

mobiasbanca-19-20-new

Bilete online