• a-moscovici2.jpg
  • b-ms_56.jpg
  • b-solisti_ed_200x277.jpg
  • c-ConunovaDumortierAlexandra_c_frei2013.jpg
  • milenium-band.jpg
  • musat.jpg
  • Tatiana-Costiuc.jpg

Solişti

Sergiu Mușat

Sergiu Mușati, Clarinet

musat

Sergiu Mușat, născut la 8 septembrie 1980, este absolvent al Liceului Republican de Muzică “Ciprian Porumbescu” din Chișinău, specialitatea -  clarinet, clasa prof. Ion Muşat și al  Universității de Stat a Artelor, clasa prof. E.Verbeţchi. A urmat cursuri de specializare cu D. Orlov. În 2015, absolvă doctoratul la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, unde i se conferă titlul de Doctor în Muzică.

Este bursier al fundației Новые Имена, Moscova.

Este laureat al Premiului de Stat al Republicii Moldova în domeniul "Literaturii și Artelor”. Laureat al concursurilor naţionale şi internaţionale din Rusia, Kazahstan, Belarus, România, Republica Moldova.

Colaborează cu orchestre din străinătate şi cu faimoşi dirijori, evoluând pe numeroase scene din Europa.

Este director – fondator al Festivalului Internațional de saxofon “Sax Story” din Chișinău și al Festivalului Internațional de saxofon “Saxofonul Romantic” din Bacău, România.

Actualmente este solist al Filarmonicii Naționale "Serghei Lunchevici" din Chișinau și al Filarmonicii “Mihail Jora” din Bacău, România.

Constantin MOSCOVICI

CONSTANTIN MOSCOVICI – solist al Filarmonicii Naţionale “S.Lunchevici”

Născut în anul 1962, a absolvit Institutul de Stat al Artelor „G.Musicescu” din Chișinău, specialitatea Instrumente populare, clasa prof. Vasile Iovu. În 1984 începe cariera muzicală în calitate de solist-instrumentist în formația „Legenda”, condusă de Iurie Sadovnic-Orheianu. În anii 1987-1990 este membrul formației muzicale condusă de compozitorul Anatol Chiriac. În perioada 1990-1995 activează în România. Din 1995 până în 1997 este solist-instrumentist în formația „Fag”. Din 1997 până în prezent este solist al Filarmonicii Naționale „S.Lunchevici”.

Constantin Moscovici evoluează cu succes la diferite concursuri și festivaluri, unde obține premii și mențiuni de valoare, precum Premiul I la Festivalul Internațional din orașul Așhabad, Tucmenia (1981); Premiul II la Festivalul Muzical din orașul Riga, Letonia (1982); Premiul special la Festivalul „Memorie” din orașul Brest, Belarus.

Citeşte mai mult...

Duetul de pianişti Anatolie LAPICUS şi Iurie MAHOVICI

Anatolie Lapicus – Iurie Mahovici - duetul de pianişti.

Sinceritatea romantică, ironia fină detaşată, delicateţea de filigran, claritatea atacului, supleţea replicilor, strălucirea concertistică – iată numai câteva coordonate pe care se sprijină pianistica celor două personalităţi.

                                                                                              Camelia Pavlenco

    

Istoria duetului de pianişti Anatolie Lapicus şi Iurie Mahovici, a început de la culegerea de note pentru piano duo, ce aparţin compozitorului francez Olivier Messiaen, Suita „Vision de l’Amen”, creaţie a cărei interpretare necesită multă iscusinţă, talent şi nu în ultimul rând profesionalism. Ideea de a interpreta această lucrare a inaugurat o colaborare frumoasă, ce şi-a cules laurii, pentru prima dată, pe scena Sălii cu Orgă, în cea de-a şaptea zi a lui ianuarie 1993. Pe parcursul anilor duetul a devenit unul din cele mai apreciate şi cunoscute în Republica Moldova, dar şi peste hotarele ei, ajungând a fi de talie europeană. Pianiştii au în palmares câteva premii prestigioase, peste 30 festivaluri şi turnee, concertând pe marile scene ale oraşelor europene din România, Rusia, Lituania, Letonia, Franţa, Germania, Belarus, Cehia, scene râvnite de mulţi interpreţi, care aspiră la valori şi realizări muzicale înalte.

Citeşte mai mult...

Elena DEMIRGEAN

Elena Demirgean - soprano.

Soprana Elena Demirgean s-a născut în anul 1982 în Georgia, oraşul Oceamcira. În anul 2006 a absolvit Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice la specialitatea Canto academic în clasa profesorului universitar Mihail Muntean, Artist al Poporului. În anul 2008 a absolvit masteratul la aceeaşi instituţie.
Este Laureată a mai multor concursuri şi festivaluri naţionale şi internaţionale, precum şi Laureată a „Premiului pentru Tineret şi Sport" - 2005; diplomantă a „Jocurilor Delfice" din Kiev -2006; Laureată a concursului „Klassik-Festival", Germania, Ruhr-2005, locul-2; Laureată a Concursului „Plai Natal", Chişinău – 2006, locul-1; Laureată a Concursului „Steaua Autoradio" secţiunea canto-academic, Chişinău – 2007, locul-1; Laureată a Concursului „Duetul Anului", Chişinău – 2007, locul-1; Laureată a Concursului „N.Lîsenco", Kiev-2007.

Citeşte mai mult...

Tatiana COSTIUC

Soprana Tatiana Costiuc, născută la 3 decembrie 1981, și-a făcut studiile la Liceul Republican de Muzică „C. Porumbescu” , specialitatea dirijat coral, după care a absolvit Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice (licență și masterat), specialitatea canto academic, clasa prof. L.Pelin, și Mihail Muntean, Artist al Poporului. Cariera artistică a solistei cuprinde colaborări cu Orchestra Simfonică a Companiei de Stat „Teleradio Moldova”, Orchestra Naţională de Cameră, Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale „ Serghei Lunchevici; Capelele Corale „Doina”, „Moldova”, „Renaissance”, Corul Naţional de Cameră din Moscova, de asemenea frumoase conlucrări cu   dirijorii: M.Secichin, G. Mustea, S.Popov, T. Zgureanu, V. Garştea, V.Ciolac, O. Filip, I. Stepan, M. Agafiţa, C. Florea (Spania), V. Minin (Rusia), C. Ward (Marea Britanie), P.Strub (Germania), M. Katz (Franta), D. Talpain ( Franţa), M. Holiartok (România) și compozitorii: T. Zgureanu, V.Ciolac, Z. Tcaci, N.şi V. Ciolac, O. Palymsky, C. Rusnac. Laureată a Concursurilor Naționale și Internaționale, Tatiana Costiuc evoluează cu succes în cadrul multor concerte și Festivaluri printre care: Festivalul-Concurs Internaţional de Arte – 2005, 2006, Coreea de Nord, Festivalului „Mărţişor”, Festivalul Zilele Muzicii Noi, ediţiile 2003, 2004, 2011 , Concertul de Gală în cadrul Festivalului „Invită Maria Bieşu” 2004, Festivalul Schubertiada”, 2009, SUA.

Citeşte mai mult...

Alexandra CONUNOVA-DUMORTIER

c-ConunovaDumortierAlexandra c frei2013Alexandra CONUNOVA-DUMORTIER - vioară.

Alexandra Conunova-Dumortier s-a născut la 16 noiembrie 1988 în R.Moldova într-o familie de muzicieni. A început a studia vioara la vârsta de 6 ani în cadrul Liceului de Muzică „C.Porumbescu”, clasa profesoarei Galina Buinovschi. A studiat cu profesorul Krzysztof Wegrzyn la Universitatea de Muzică, Teatru şi Mass-media din Hanovra și a luat lecții de măiestrie interpretativă la profesorii Boris Kuschnir, Mihaela Marti, Ivry Gitlis și Igor Oistrah. Cariera strălucitoare a tinerei violoniste include colaborări cu personalități notorii din lumea muzicii inclusiv Christfried Göckeritz, Ilarion Ionescu, Alexandru Lascae, Hannu Lintu, Juhani Numminen, Patrick Strub, Gabor Takács-Nagy, Johannes Wildner și Niklas Willén, precum și cu diferite orchestre, cum ar fi „Kammerorchester” din München, „Hofer Symphoniker” din Hof, Orchestra „Hermitage” din Sankt-Petersburg, Orchestra Simfonică „NDR Radio Filarmonica” din Hamburg, Orchestra Internațională din Geneva, Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat din Belarus, „Norddeutsche Philharmonie Rostock”, Orchestra Simfonică din Saarbrucken, Orchestra Simfonică din Nuremberg, Orchestra de Cameră din Instambul, Orchestra Simfonică a Filarmonicii din Iași ș.a.

Citeşte mai mult...

Bilete online

 

Bilete online

 

PARTENERI MEDIA

logo-evenimente

Localuri si evenimente

You are here DESPRE NOI Solişti