Programm

Partener principal

mobiasbanca-19-20-new

mobiasbanca-baner

filarmonica-restaurant-select

Evenimente

ORDIN

Concursul Internațional al Interpreților de Operă

„Maria Cebotari”, ediţia a I-a

Perioada de desfăşurare: 27 aprilie – 1 mai 2020
Locaţie: Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”

 

ORGANIZATORI:

Uniunea Muzicienilor din Moldova, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova, Filarmonica Națională “Serghei Lunchevici”;

Concursul Internațional al Interpreților de Operă „Maria Cebotari” se va organiza o dată la doi ani pe două categorii: voce femeie și voce bărbat. La Concurs se pot înscrie tineri din Republica Moldova și din întreaga lume, care posedă arta vocală și cunosc parcursul de creație al strălucitei soprane Maria Cebotari, originară din Chișinău, primadona operelor din Berlin, Viena și Dresda și actrița de cinema care a uimit o lume întreagă prin excepționalul său talent.
 

SCOPUL CONCURSULUI:

Valorificarea aportului și contribuției Mariei Cebotari adus artei vocale universale. Promovarea şi susţinerea tinerilor talente, precum şi crearea unui spaţiu cultural unic cu țările în care a activat diva Maria Cebotari.

OBIECTIVE:

 • Oportunităţi şi perspective de lansare pentru tineri talentaţi;
 • Lansarea celor mai reprezentative talente, evidenţiate prin calităţi vocale de excepţie, măiestrie interpretativă, muzicalitate şi cunoaşterea stilurilor muzicii vocale.
 • Organizarea unui eveniment muzical valoros pentru viaţa cultural-artistică a țării și integrarea Republicii Moldova într-un spaţiu cultural unic cu cele mai mari centre culturale ale lumii.

REGULAMENTUL CONCURSULUI: 

ÎNSCRIEREA LA CONCURS: 

La Concurs se admit tineri cu vârsta cuprinsă între 17 - 35 ani, cu studii muzicale (studenţi şi profesori ai instituţiilor muzicale, cântăreţi profesionişti) din Republica Moldova și alte țări ale lumii.

Înscrierea la concurs se va face în două etape:

 1. Cerere de înscriere (Anexa 1) + material audio sau video (2 arii) pentru preselecție, expediate la adresa de email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza  . Concurenții din Republica Moldova pot prezenta înregistrările și la anticamera Filarmonicii Naționale, la adresa: str. M. Varlaam 78, Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”
 2. Concurenții selectați în cadrul preselecței vor fi anunțați la data de 30 martie 2020 prin intermediul unei confirmări telefonice și/sau email. 
 • Cererile de participare la concurs și înregistrările audio/video pentru preselecție se admit până în data de 23 martie 2020.
 • Înregistrarea concurenților admiși în concurs și tragerea la sorți va avea loc pe 26 aprilie 2020, la ora 18.00.
 • Concursul se va desfășura la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” în următoarele etape:

Etapa I-a – 27 aprilie , Sala Mică, ora 11:00;

Etapa a II-a – 29 aprilie , Sala Mică, ora 11:00;

Etapa a III-a (cu orchestră) și înmânarea premiilor  – 1 mai, Sala Mare, ora 18:00;

 

 • Taxa de participare la concurs (în valoare de 75 euro), se achită la înregistrarea concurenților admiși în concurs pe data  26 aprilie 2020; 
 • Concurenții din străinătate își asumă cheltuielile de transport și cazare pentru etapa I-a și a II-a (cazarea la hotel este achitată de Organizatorii Concursului doar pentru două nopți – etapa a III-a și Gala laureaților);
 • Organizatorii asigură cazarea şi întreţinerea numai pentru concurenţii din străinătate şi în condițiile expuse la punctul precedent;
 • Problema vizelor va fi monitorizată de organizatorii concursului;
 • Concurenții din Republica Moldova se obligă să-și asigure un acompaniator propriu;
 • Organizatorii asigură maestru de concert doar pentru concurenții din străinătate, iar dacă participantul dorește să vină cu un acompaniator propriu, îşi va asuma toate cheltuielile de întreţinere (masă, cazare, transport);
 • Concurenții sunt obligaţi să dispună de tot materialul necesar (clavir, partitură, partițiile) pentru toate creaţiile interpretate la concurs, în cazul în care materialul de note pentru repertoriul expediat de concurent nu există în biblioteca instituției;
 • Toate etapele de concurs se vor desfăşura în prezenţa publicului;
 • Concursul Internațional al Interpreților de Operă „Maria Cebotari” va avea loc o dată la doi ani.
CONDIȚII DE CONCURS:
Fiecare concurent va prezenta 5 arii diferite (la discreția concurentului), dar selectarea lor pentru fiecare etapă o va face juriul în felul următor:
Etapa I-a – 2 arii;
Etapa a II-a – 2 arii;
Etapa a III-a – 1 arie (cu orchestră);
Notă: Ordinea interpretării lucrărilor muzicale în cadrul fiecarei etape – la dorinţa fiecărui concurent.

 

Telefoane de contact: tel. (022) 22 61 91, 078-880-120, 079-254-121;

 

Download  

FIȘA DE ÎNSCRIERE

 

Partener media

logo-evenimente-md

Bilete online

Partener media

logo-gazeta-md